Yhteistyöhankkeet

Kuukson PT:n pyörätiehanke on ollut kyläläisten toivelistalla jo vuosikausia. Vaikka alueelta koulu laukkautettiin jo vuonna 2008, kulkevat pienet koululaiset silti koulukyytiä odottamaan koulun luona olevalle linja-autopysäkille. Tie on kapea ja vilkkaasti liikennöity. Talvisin tie on usein myös säkkipimeä ja erittäin liukas. Alueella on myös raskasta liikennettä.

Ilman Niinimäen kyläläisten ja -kyläyhdistyksen aktiivista toimintaa pyörätiehankkeen totetuttamiseksi, alueelle tuskin olisi koskaan saatu kevyenliikenteen väylää. Tiepiiri, kyläyhdistys ja Elimäen kunta (nyk. Kouvolan kaupunki) käynnistivät yhteistyöhankkeen kevyen liikenteen väylän suunnittelemiseksi ja rakentamiseksi Niinimäen kylän halki kulkevalle Kukonojantielle (Kuukson paikallistie). Perusteena hankkelle on tien kapeus ja mutkaisuus, runsas raskas liikenne ja tien varrella sijaitseva valaistu pururata. Rekkaliikenne aiheutuu pääasiassa Kuusankosken Leca-soratehtaan saven ajosta Teuroisten kylästä.

Rahoitus- ja toteuttamismallin lähtökohta on kyläyhdistyksen talkootyö. Kuljetus Kaukonen Oy on luvannut osallistua hankkeen toteuttamiseen huomattavalla panostuksella. Työt on saatu hyvään vauhtiin vuoden 2009 aikana ja joulukuussa hanke saavutti 70 % valmisusasteen. Hanke saatettiin loppuun vuoden 2010 aikana.

Tiepiiri maksaa haltuunottokustannukset ja päällystää väylän sen valmistuttua. Suunnittelusta vastaavat tiepiiri ja Kouvolan kaupunki. Kaupunki hoitaa myös rakennustöiden valvonnan. Hankkeen yhteydessä kyläyhdistys on myös saanut Niinimäen koulun entiset leikkivälineet ja ne on siirretty uudelle  leikkikentälle Elimäen Riistapoikien metsästysmajan läheisyyteen. Niinimäen kyläyhditys sai lahjoituksena myös Kuljetus Kaukonen Oy:ltä kentälle soveltuvia leikkivälineitä. Leikkikenttä palvelee kaikkia kyläläisiä sekä pururadan ja metsästysmajan käyttäjiä.

Lähde: Niinimäen Kyläyhdistys Ry
Talvikaudella 2008 - 2009 saimme mahdollisuuden toimia lahjakkaan alppihiihtäjän, Aleksi Näkin, kummiyrityksenä. Aleksilla on hieno yrittäjäasenne, jolla hän pärjää varmasti!

Aleksi aloitti alppihiihtoharrastuksen 11 vuotiaana, vähän vahingossa, kun vanhemmat veivät hänet hiihtokouluun Tahkon rinteille. Laskettelun opettaja oli ihmeissään nopeasta oppimisesta ja suositteli liittymistä Kouvolan Hiihtoseuraan. Niinpä Aleksi sitten liityi paikalliseen alppiseuraan ja alkoi käydä säännöllisesti harjoituksissa Mielakan rinteillä 4 kertaa viikossa. Menestystäkin tuli alueellisissa Patrol-cup kisoissa. Tässä vaiheessa kisa- ja leirimatkat ulottuivat Etelä- ja Keski-Suomen rinteisiin.

Kauden 2007-2008 Aleksi harjoitteli oman kotiseuran lisäksi Tahkon alppikoulun leiritysryhmä II:ssa. Kisamatkat suuntautuivat Tahkon ja Kolin lisäksi Lapin isompiin rinteisiin, joissa lasketaan valtakunnallisia junioreiden Audi-cup kisoja. Parhaat sijoitukset olivat Audi-kisoissa Pyhän suurpujottelussa kymmenes ja Kolin SupeG:n yhdeksästila. Valio-kisassa (13-15 vuotiaiden SM-kisat) super-G:ssä yhdeksäs ja Tahko GB:n SuperG:ssä tuli voitto!

Keväällä 2008 Aleksi pääsi Tahkon Alppikoulun leiritysryhmä I:een. Ryhmä on tarkoitettu lahjakkaille peruskouluikäisille alppihiihtäjille, valmennukset tapahtuvat leireillä Lapissa ja Tahkon rinteillä ammattivalmennuksessa. Alkukaudesta ohjelmaan kuului kaksi ulkomaan lumileiriä. Leiritysryhmä I:ssä oli kaudella 10 nuorta eri puolelta Suomea.

Kaudella 2008-2009 Aleksi kilpailee kansainvälisen hiihtoliiton eli FIS:n alaisissa kilpailuissa, samoissa kisoissa on mukana kaikki Suomen huiput 17-sarjasta yleiseen sarjaan. Vastus on kovaa ja menestyminen alppihiihdossa vaatii vuosien pitkäjänteistä harjoittelua, ja myös hiukan onnea sen suhteen ettei loukkaantumisia sattuisi.

Iloksemme keväällä 2009 saimme kuulla, että Aleksi on päässyt Tahkon Alppilukion valmennusryhmään. Toivomme onnea ja menestystä Aleksille myös jatkossa!